10. 2. 2015

FILMOVÁ DOPORUČENKA NO.4

Tři doporučenky na filmy, které mě něčím zaujaly. Dneska o vlcích samotářích.


Poetická snow-road Jomara, tak trochu alkoholika a žháře, do údolí Tamok. Ve filmu se toho děje pomálu, ale severní krajina je severní krajina. Krása.




Kult a naprostá srdcovka. Natočeno podle skutečného příběhu Christophera McCandlesse, který se vydal na Aljašku, bydlet v kouzelném autobuse. Podle jeho zápisku se chtěl vrátit mezi lidi, ale hladina řeky stoupla a Christopher umírá sám v autobuse. Soundtracku se ujal zpěvák Pearl Jam.

„Raději než lásku, než peníze, než slávu, dejte mi pravdu.“



Restart ženy, která se vydala sama a bez zkušeností na PCT - Pacifik Crest Trail. Nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezku v celé Americe, absolvování PCT trvá 6 – 8 měsíců. Natočeno podle skutečné události.


Born to be wild!


7 komentářů:

  1. Tentokrat som si nevybrala ziaden. Melancholicke filmy nejako nie su pre mna.
    /kaviareň/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Melancholii jsme vymazala, myslím že jsem se špatně vyjádřila. Ani jeden film není depresivní! Ale jsou všechny o odvaze, opustit svůj předchozí stereotypní život. :)

      Vymazat
  2. útěk do divočiny je srdcovka jako prase... v dobách největšího temna jsem chtěla zmizet úplně stejně. Škoda že jsem jen měkká ženská...zbytek si píšu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkoukni tu divočinu, neumí si rozdělat ani stan, to jsem přesně já! :D Já bych se na nějaký trek vydala hned, ale myslím, že tam jde o to právě jít sám, bez kámošů za zadkem. Kluci to mají fajn, ale holka co stopuje a pak se někde sama toulá po lesích, si o znásilnění přímo koleduje. Škoda, že právě největší nepřítel není les a samota, ale člověk. :-( Tak až budeme staré a hnusné a znásilnění přijde vhod! :D

      Vymazat
  3. Anonymní10/2/15

    Mě útěk do divočiny zcela psychicky zničil, znovu bych se na to už nikdy nedívala, i když to je svým způsobem krásné. Už na to prostě nemám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, já v tom asi vidím jen tu krásu a odvahu. Bohužel, že někdo v divočině nebo horách nepřežije se stává, navíc zanechal vzkaz kde děkuje. Z toho lze usoudit, že nelituje a udělal by to zase. :)

      Vymazat
  4. Divočinu mám jako knížku a líbila se mi. Tak díky za tip na film :-). K Útěku - nějak špatně snáším ty horší konce, tak asi vynechám a Sever si nechám jako rezervu :-) ... m.

    OdpovědětVymazat