15. 10. 2014

ILUSTROMÁNIE NO.3

Někdo sbírá slony, někdo známky, já ilustrované knihy. Hodnocení je čistě osobní pocit, ale třeba někomu pomůže než si knížku objedná přes internet. 

Kouzelná baterka / Michaela Kukovičková

příběh ♥♥♥♥♥
ilustrace ♥♥♥♥♥
grafické zpracování ♥♥♥♥♥






Kiko a tajemství papírového motýla / Daniel Michalík

příběh ♥♥♥♥♥
ilustrace ♥♥♥
grafické zpracování ♥♥♥♥♥






Uzly a pomeranče / Jiří Franta

příběh ♥♥♥♥♥
ilustrace ♥
grafické zpracování ♥♥♥








6 komentářů:

  1. Papírový motýl si na první pohled získal moje srdce. Ostatní jsou taky krásné, celkově je tenhle koníček krásnou záležitostí.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Motýl je dobrý, takový svůj, hlavně maminka na motorce, hih. :)

      Vymazat
  2. Vím, že tu jde především o ilustrace... ale nebylo by fér uvádět i autory textu? Když pak vlastně text hodnotíte a příběh od Vás dostane pět srdíček... Třeba zrovna u Kouzelné baterky i u Kiko je samotný text výborný.
    A jinak mě Vaše ilustrománie baví, sdílím s Vámi tu lásku k ilustrovaným knížkám. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cílem je konfrontovat především ilustrace s celkem knihy a nemyslím, že bych měla plnit úkol jakési informační databáze celé knihy. V tom případě by bylo více fér než všude uvedeného spisovatele ( jako grafik na vazbě, typografii atd dost lpím) uvádět kdo dělal grafické zpracování o kterém se většinou nedozvídáme absolutně nic a jsou to takové tajné myši. A tak by se dalo pokračovat do nekonečna přes nakladatelství atd. Fotím ilustrace a propaguji ilustrátora. Až budu dávat ukázku z knihy, budu propagovat spisovatele. To moje osobní hodnocení celé knihy s uváděním autorů bych tam vůbec nepletla. :)

      Vymazat
    2. Ale šak si to dělejte, jak chcete, já Vám žádné "úkoly" dávat nechci. :-) Jen mě to napadlo, když hodnotíte příběh, že ten příběh někdo vymyslel... Ráda se přijdu podívat na další várku.

      Vymazat
    3. Šák jo, jen odpovídám na otázku, jako úkol to neberu. :) Ale stejně se to pokusím na příště vylepšit a dopsat jména všechny tři hrdinů, i když se teď dívám do jedné knížky a grafik tam napsaný není, tak ti mají asi fakt smůlu. :D Spíš se peru s otázkou jestli mám právo vůbec něco hodnotit a kritizovat, když to je jen osobní úhel pohledu. :)

      Vymazat