Pro milovníky dýně a podzimu přicházím s recepisem, který mě velmi baví. A nejvíce mě baví jednoduše, rychle, levně. Komu roste krásná šalvěj a má naveverkovaných ze země pár vlašáku nebo kaštanů, ať neváhá.
1/2 dýně máslové ( cca 700g )
2 lžíce šalvěje
5 lžic másla
2 velké stroužky česneku
ořechy ( kaštany, pinie, vlašáky, mandle )
parmazán
sůl, pepř, olivový olej
těstoviny
1. Nakrájenou dýni na kostičky ( i se slupkou ) smícháme s oliváčem, solí, utřeným česnekem a jednou lžíci šalvěje. Dáme zapéct do trouby.
2. Nasekané ořechy opražíme na pánvi zprudka cca 3 minuty.
3. Na rozpuštěném másle a mírném ohni osmahneme jednu lžíci šalvěje cca 4 minuty.
4. Z těstovin povařených na skus slijeme vodu a ponecháme si 3 lžíce těstovinové vody.
5. Smícháme těstoviny s opraženými ořechy, vodou z těstovin a máslem se šalvějí. Dochutíme pepřem. Nahoru poklademe dýni a posypeme parmezánem.
Mám z toho děsnej hlad! :)
OdpovědětVymazatJá mám hlad pořád! :-( ... :D
VymazatŠmarjaaa,že jsem to neviděla včera večer. Přišel pan hlad a odešly nápady. A to mám v lednici máslovou dýni,na balkóně šalvěj a v mrazáku letošní vlašáky! Hauuuuu. Tak dneska večer :o)
OdpovědětVymazatTak jóóó, doufám že bude chutnat, ale mě vše s dýni chutná velmi, je to zázrak! :D
Vymazat