Toto léto mi bylo sesláno znamení v podobě tohoto článku o cestovatelské marmeládě, který mě vyvedl z omylu, že rozvářet ovoce nemusí být vůbec nuda!
Angreštová s malinou, višňová s čokoládou, jahodová s vanilkou, mandarinková s levandulí, pomerančová se zázvorem, citronová s mátou, borůvková s bourbonem, hrušková s badyánem a jakákoliv s ořechy a chilli a hřebíčkem a karamelem a vínem a určitě i s dýni a fíky.
Ňáááám, chci vyzkoušet všechny a pro jistotu jsem si vypsala 12 tajných přísad, které se dají různě s ovocem nakombinovat.
První pokusy:
jahodová marmeláda
třešňová marmeláda
višňová marmeláda
kopřivové pesto
bezinkový sirup
Jediné co mi k marmolaškování dost chybělo byli nějaké skleničky, ty od okurek a jogurtů nejspíše stačí, ale když existují i pěkné a na několik použití, investovat do skleniček se určitě vyplatí. Skleničky mě zaujaly v tomto pořadí:
V čem zavařujete vy a jakou skleničku byste doporučili?